Сьогодні приготуємо Тістечка шокорон або шоколадний макаронів рецепт простий, покриті тонким хрустким шаром шоколаду!
Інгредієнти
на 14 шт (діаметр 4 см)
Ганаш:
Темний шоколад 54,5% 150 р
Вершки 33% 200 р
Полунична начинка:
Полуничне пюре 125 р
Цукор 20 г (за смаком)
Кукурудзяний крохмаль 10 р
Вода 20 р
Кришечки:
Мигдальна борошно 125 р
Какао 25 р
Цукрова пудра 150 г
Білок 55г + 55 р
Вода 37 р
Цукор 150 г
Шоколад для покриття:
Шоколад темний 54,5% 250 р
Какао масло 35 р
Крем п’ятихвилинка(для кольорів):
Вершкове масло-120 г
Цукрова пудра 100 г
Молоко 20 г
Тістечка шокорон або шоколадний макаронів покроковий рецепт
1. Ганаш. Вершки довести до кипіння і вилити на шоколад. Змішати до повного розчинення шоколаду, накрити плівкою і поставити в холодильник годин на 4-5. Начинка. Полуничне пюре змішати з цукром і крохмалем, розведеним у воді. Пюре поставити на повільний вогонь. Помішуючи, довести масу до кипіння і варити 1 хвилину. Остудити. Кришечки. Просіяти борошно з цукровою пудрою і какао. До сухої суміші додати білок(55 г), перемішати до однорідності. У сотейнику змішати цукор і воду.
2. Довести сироп до температури 118 градусів. Паралельно збити білок в піну. Влити гарячий сироп тонкою цівкою в білок. Потім продовжувати збивати меренгу до повного охолодження чаші. Змішати меренгу і горіхово-білкову масу до тих пір, поки вона не стане повільно стікати з лопатки широкою стрічкою. Тісто відсадити на тефлоновий килимок. Випікати при температурі приблизно 145-150 градусів близько 15 хвилин( час і температура індивідуальні для кожної духовки).
3. Готові начинити половинки ганашем і полуничною начинкою, вставити палички для кейкпопсов і накрити кришкою. Дати просочитися добу в герметичному контейнері. Акуратно покрити тістечка темперований шоколадом.
4. Паличка може трохи вислизати, тому краще притримувати тістечко знизу ложкою. Після покриття шоколадом паличка буде добре триматися. Крем для квітів. Вершкове масло збити з цукровою пудрою і поступово додати молоко.