Листкова самса з гарбузом і мясом

Як зробити смачну листкову самсу з гарбузом і м’ясом рецепт простий – дуже смачно!

Інгредієнти

Для тесту:
✅ 200 мл води
✅ 1 яйце
✅ 1-1,5 ч. л оцту 6-9%
✅ 1 ч. л солі
✅ 450-500 г борошна +/-
✅ 150 г вершкового масла

Для начинки:
✅ 400 г гарбуза
✅ 400 г фаршу
✅ 2 середні цибулини
✅ сіль і спеції за смаком

Листкова самса з гарбузом і м’ясом покроковий рецепт

1. В глибокій мисці акуратно змішуємо воду, яйце, оцет і сіль. Просіваємо в тісто частинами борошно і замішуємо тісто. Воно виходить однорідним, еластичним і не липне до рук. Даємо йому відпочити близько 15 хвилин при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою. ⠀ Потім розгортаємо в тонкий пласт, обов’язково присипаючи мукой.

2. Далі розтягуємо (або дуже тонко розкочуємо качалкою) – так при випічці самса вийде невагомою і хрусткою, розкриються найтонші шари! Змащуємо тісто розтопленим в емульсію вершковим маслом, даємо йому добре «схопитися» на поверхні і акуратно згортаємо в тугий рулет.

3. Перекладаємо «равликом» згорнутий рулет на тарілку, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильну камеру на 10-15 хвилин. Далі ділимо рулет на невеликі рівні частини (виходить 15 шт по 50 г кожна) і приминаем рукою. Буде своєрідна заготівля для самси з характерним круговим рисунком.

4. Цибулю і фарш тушкуємо до напівготовності, відправляємо все до нарізаною дрібними кубиками гарбуз, додаємо сіль і спеції. Формуємо самсу як показано на видео.

Відео рецепт 👇