Чорний хліб з насінням

Як зробити Чорний хліб з насінням рецепт простий. Дівчатка, я така щаслива. Хлібець виходить повітряним, м’яким, пишний. ⁣⁣⠀
Мої за вечір з’їли все заміси. ⁣⁣⠀ Буду ще повторювати. ⁣⁣⠀Як і обіцяла, ділюся з вами 💕.

Інгредієнти

Коріандр, льон, насіння соняшнику -40 гр (залити водою на годину) ⁣⁣⠀
Борошно житнє -250 гр ⁣⁣⠀
Борошно цільнозернові – 150 гр⁣⁣⠀
Сіль -5 гр ⁣⁣⠀
Вода тепла 20-25 градусів – 320 ⁣⁣⠀
Мед (за бажанням) -25 гр ⁣⁣⠀
Дріжджі свіжі -10 гр або сухі 5 гр ⁣⁣⠀

Чорний хліб з насінням покроковий рецепт

1. Змішати всі види борошна з сіллю в миску.⁣⁣⠀ Воду змішати з медом і дріжджами і дати постояти 5-10 хв, ввести рідину в борошно і вимісити тісто.⁣⁣⠀ Воно буде липким. ⁣⁣⠀
2. Можна руки змастити оливковою олією. Заміс 10 хв, ввести насіння. ⁣⁣⠀ Формування булки хліба на столі, змастивши маслом. ⁣⁣⠀ Викласти на пергамент, зробити надріз зверху лезом⠀«хрест на хрест» і дати підійти 1 годину в духовці 30-40 градусів. ⁣⁣⠀

3. Або при кімнатній температурі-1.5 години . Випікати 230 градусів з мискою води внизу в духовці. ⁣⁣⠀