Пиріг Сабурани з сиром в домашніх умовах

Готувати простіше, ніж здається. Я збиралася приготувати це блюдо рік 🙈 Як приготувати дуже смачний Пиріг Сабурани з сиром в домашніх умовах рецепт простий і швидкий в духовці.

Інгредієнти

вода – 200 мл
яйця – 2 шт.
оливкова олія – 2 ст. л
сіль – 0,5 ч. л
борошно пшеничне – 500 гр, може знадобиться трохи більше, якщо тісто буде сильно прилипати до рук, додайте ще грам 50-70
сир – 1000 гр(можна взяти різних сортів сиру, так пиріг буде смачніше)
вершкове масло- 100-150 гр

Пиріг Сабурани з сиром в домашніх умовах покроковий рецепт

1. З’єднайте борошно, оливкова олія, яйця і сіль, влийте в борошно і замісіть тісто. Воно не повинно прилипати до рук. Я замішувала в планетарному міксері, потім ще трохи руками. Накрийте тісто плівкою або рушником і залиште хвилин на 30. Сир натріть, масло розтопіть і відставте в сторону. Далі розділіть тісто на 6 частин (на відео 5, але мені було незручно формувати пиріг, або форму потрібно брати широку. Моя 24см), 1 частина повинна бути більше, ніж решта 5, її покладемо на дно формы.
2. Тонко розкачайте і розкладіть аркуші на столі. Тепер потрібно кожен аркуш трохи відварити у підсоленій воді. Опускаєте на 1 хвилину, потім акуратно перекладаєте в чашку з холодною водою на 30 секунд, а після цього перенесіть на решітку або рушник, щоб стекла вода. Починайте з самого великого листа.
3. Я збирала пиріг в процесі варіння аркушів. Поки вариться один лист, я швидко підготувала форму, на неї перенесла готовий лист, посипала сиром і полила невеликою кількістю розтопленого масла, закинула наступний лист і т. д. Ви можете відварити всі листи і тільки потім збирати пиріг. В процесі розберетеся, як вам удобно.
4. Після того, як закрили пиріг останнім листом, потрібно зібрати звисаючі краї тіста і закріпити їх зубочтстками, після випічки їх видалити. Випікався пиріг при 180С 50 хвилин. Після випічки потрібно трохи змастити вершковим маслом, а подавати пиріг гарячим. На відео видно, що перший лист у мене трохи порвався, але це не страшно, сміливо формуйте пирог.

5. Так само хочу відзначити, що в первісному рецепті було зазначено мало сиру, це було зрозуміло вже після приготування. У своєму рецепті я вказала оптимальна кількість сиру. Пиріг виходить досить великий, можна зменшити кількість продуктів вдвічі і взяти форму 18-20 см.

Відео рецепт 👇