Хачапурі з сиром сулугуні та імеретинським в духовці

Як зробити смачний домашній хачапурі з сиром сулугуні та імеретинським в духовці простий рецепт. Я готувала мої перші хачапурі давно і саме за цим рецептом, розповідати які вони смачні вийшли немає сенсу, тому що потрібно готувати і куштувати це безумство смаку! Вірю в те, що скоро ми реалізуємо ще одну мрію, де я буду їсти улюблені хачапурі у вуличному кафе, потопає в яскравій зелені і залитим теплим сонцем.

Інгредієнти

На 4 човники

Для тіста:
▫️Борошно – 450 гр.
▫️Тепла вода – 200 мл
▫️Молоко – 100 мл
▫️Рослинне масло – 40 мл
▫️Сухі дріжджі – 1 ч. л.
▫️Сіль – 1 ч. л.
▫️Цукор – 2 ч. л.

Начинка:
▫️Яйце – 1 шт.
▫️Сулугуні (або моцарела) – 200 гр.
▫️Імеретинський сир (або адигейський) – 400 гр.
▫️Молоко або вода – 50-70 мл
▫️Борошно – 1,5 ст. л.
▫️Жовтки – за кількістю човників
▫️Вершкове масло – 50 гр.

Хачапурі з сиром сулугуні та імеретинським в духовці покроковий рецепт

1. Дріжджі з цукром, сіллю розвести в теплій воді, додати молоко , борошно, замісити рукою або комбайном до однорідної маси (тісто має зібратися в кулю, але залишиться липким). Додати частинами рослинне масло і продовжувати замішувати тісто. Формуємо кулю, прибираємо в миску, накривши харчовою пленкой.

2. Ставимо тісто в тепле місце, щоб воно піднялося мінімум 2 рази (у мене пішло близько години). Готуємо начинку: натираємо імеретинський сир (можна замінити на адигейський), додаємо 1 яйце, молоко (воду), змішуємо все до однорідної маси, при необхідності посолити за смаком (я не солила, сир був досить солоним). Маса повинна бути схожою на кашу, не повинна бути сухою. Окремо на крупній тертці натираємо сулугуни.
3. Все змішуємо. Розігріваємо духовку до 220 гр. Тим часом формуємо хачапурі. Випікаємо до готовності , приблизно, 15 хв. додаємо жовток і ставимо в духовку ще на 1-2 хв. коли готові-кладемо зверху шматочок вершкового масла. Тепер беремо 🍷 і насолоджуємося!

Відео рецепт 👇