Тостовий хліб в духовці

Як зробити домашній Тостовий хліб в духовці рецепт простий. Мене тут покликали на борщ з пампушками… Правда в Білорусь… З мене пампушки, з господині – борщ! Я погодилася! Давайте пампушки приготуємо? Це універсальне ПІСНЕ(!!) дріжджове тісто! З нього ви зробите часникові пампушки, прості булочки і тостовий хліб, з цього ж тіста ви зробите в пост пиріжки з повидлом! І навіть пиріг з начинкою – все це я з нього робила… все смачно!!! ❤ Я вас ще не спокусила на те, щоб зберегти рецепт?! Тоді подивіться на м’якуш… Ніжний, пухнастий і смачний! Діти з величезним задоволенням їдять!!

Інгредієнти

240 гр вода кімнатної температури
30 гр цукру
8 г пресованих дріжджів (або 3г сухих)
380 гр борошна
5 р солі
35 р рослинного масла + для замісу 1 -2 ст. л.

Тостовий хліб в духовці покроковий рецепт

1. Дріжджі розвести з цукром , 50 мл води і 80 гр борошна і залишити на 15 хвилин до утворення дріжджовий пінки . Замішати інші інгредієнти до однорідності ( у мене йти хвилин 10-12) . Залишити на відпочинок приблизно на 1-1,5 години. Вимісити ще протягом 3-х хвилин. Залишити на відпочинок ще на 1-1,5ч.
2. Робочу поверхню і руки я змащую олією – тоді тісто не липне зовсім! Тісто скласти і округлити. Залишити на столі під плівкою хвилин на 15 – тоді з ним простіше працювати. Я розділила тісто на 8 однакових шариков.
3. І залишити на підйом в теплому місці приблизно на 1 годину. Ви можете зробити 1 батоном – на свій вибір! Випікається хлібець в духовці при температурі 180 гр близько 40 хвилин. Зверху я як завжди сбрызнула його сумішшю з меду і води, щоб вийшла рум’яна корочка.