Фермерський хліб житній

Як смачно зробити Фермерський хліб житній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нове – це добре забуте старе, згодні? 😆 Сто років не пекла цей сірий хліб, і даремно, до супу прекрасне, ароматне додаток!

Інгредієнти

👌😋 🍞Рецептура на 2 буханки.

🔸180г робочої житньої закваски 100%,
🔸630г пшеничного борошна 1с
🔸270г житнього борошна
🔸2г пресованих дріжджів
🔸16-18г солі
🔸30г патоки (меду)
🔸630г води

Фермерський хліб житній покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти скласти в діжу тістоміса, перемішати на 1-ій швидкості, аутоліз 20-30хв. Потім продовжити заміс до середнього розвитку клейковини, м’яке тісто. Викласти тісто в змащену маслом миску.
2. Бродіння 2 – 2,5 години. При цьому, після перших 30 хвилин,і після 90 хвилин расстойки, скласти тісто. Выброженное тісто розділити на 2 частини, підкотити ( попередня формування), залишити відпочити на 15мин.
3. Сформувати овальні або круглі заготовки і укласти в кошики для вистоювання тіста. Розстойка 1,5 – 2 години. Расстоявшиеся заготовки перевернути на лопату, надрізати. Заздалегідь нагріти духовку до 250С разом з каменем для випічки. Випікати з парою в перші 15 хв. при 250С.

4. Через 20 хвилин після початку випічки зменшити температуру до 235 градусів і випікати ще 20хв. P. S. В цей раз я взяла шпалерну житнє, і замінила частину пшеничного борошна на полбяную ц/з, а именно100г. І додала чорну патоку – мелясу, тому скоринка у м’якушка хліба і насиченого горіхового кольору.👌