Заливний пиріг з фаршем, капустою і рисом

Заливний пиріг з фаршем, капустою і рисом простий рецепт в духовці. Дуже простий і смачний рецепт. Ситний пиріг-трансформер. Начинку можна комбінувати: фарш з капустою або фарш з рисом, можна взяти капусту з яйцем, рис з яйцем, додати обсмажені гриби.

Інгредієнти

Для начинки:
250 г м’ясного фаршу
1 склянку рису, відвареного до напів-готовності
250 г білокачанної капусти
1 цибулина
1 морква
1-2 зубчики часнику
пучок зелені
сіль, перець
8-10 помідорів чері або 2 звичайних помідора

Для тіста:
2 яйця
200 мл молока
150 г сметани 20%
1/2 ч. ложки солі
1/4 ч. ложки соди
180 г борошна
прованські трави за бажанням
50 г сиру

Заливний пиріг з фаршем, капустою і рисом покроковий рецепт

1. Фарш змішати з подрібненим часником, посолити, поперчити за смаком, можна додати зелень Капусту дрібно нарізати і злегка обсмажити на сковороді на рослинному маслі. В яйця додати сіль, молоко, сметану, соду, перемішати віночком, додати борошно і прованські трави за бажанням і перемешать.
2. Тісто вийде не густе, як на оладки. Форму діаметром 20-22 см змастити олією, вилити половину тіста. На тісто рівномірним шаром викласти фарш, рис або капусту. Зверху викласти кільця цибулі, моркву, натерту моркву. Залити залишилися тестом.
3. Зверху викласти помідори черрі або кружечки звичайних помідорів. Змастити помідори маслом, злегка посолити. Випікати 45-50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. За 20 хвилин до готовності посипати пиріг тертим сиром. Дати трохи охолонути і подавати теплым.