Пишний хліб на фруктових дріжджах своїми руками

Немає слів, як смачно😋! Лише ОХ, АХ так! Пишний хліб 🍞на фруктових дріжджах! Ми разом з вами у Сторіс вивели фруктову воду або фруктові дріжджі, пам’ятаєте? А потім разом випікали хліб, абсолютно без промислових дріжджів і закваски, тільки на природних дріжджах. Сподіваюся, що ви по достоїнству оцінили смак і аромат цього хліба. Тому, щоб не забути, зберігайте рецепт в закладки, впевнена, захочеться ще не раз до нього повернутися. Як зробити Пишний хліб на фруктових дріжджах своїми руками в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Опара
110гр – фруктової води
110гр – ц/з пшеничного борошна (можна в/с)
5гр – цукру
Готуємо опару: цукор розчиняємо в фруктової води і об’єднуємо всі з борошном. Залишаємо при кімнатній температурі 14-16 годин.

Тісто:
Вся опара
200гр – фруктової води
335гр – пшеничного борошна в/с
9g – солі

Пишний хліб на фруктових дріжджах своїми руками покроковий рецепт

1. Готуємо тісто: у чашу міксера помістимо всю опару, фруктову воду, все борошно, перемішаємо до об’єднання інгредієнтів, прикриємо харчовою плівкою і залишаємо на аутолитическую паузу на 30 хвилин. Потім продовжимо заміс близько 4 хвилин, додамо сіль і будемо замішувати ще 2-3 хвилини. Перекладемо тісто в закритий контейнер, змащене рослинним маслом, і залишимо на бродіння при кімнатній температурі на 3,5 часа.

2. Під час бродіння зробимо 3 складання: через 30 хвилин, потім через 45 хвилин і ще через 60 хвилин; Формування: формує хліб будь-яким зручним способом. Присипаємо борошном і поміщаємо в расстоечную кошик. Прикриваємо і прибираємо в холодильник на холодну бродіння на 12 годин;

3. Перед випічкою зробимо надрізи лезом/скальпелем/хлібним ножем, глибиною 8-10 мм. Після того, як зробимо надрізи, діємо дуже швидко – відразу в піч. Випікаємо в попередньо розігрітій казані, який необхідно нагріти разом з духовкою протягом 30 хвилин до 250С: під кришкою 15 хвилин при 250С, зняти кришку і піч ще 20-25 хвилин при 200С. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇