Пиріжки з капустою тушкованою в духовці

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріжки з тушкованою капустою. Вдале тісто! Готуйте із задоволенням! Начинку можна взяти абсолютно будь-яку: яблука, картоплю з смаженою цибулею, відварені яйця з зеленою цибулькою.

Інгредієнти

Тісто:
– Молоко 250 мл;
– Борошно 500 гр;
– Цукор 1 ст. л;
– Сіль 1 ч. л;
– Дріжджі пресовані 25 гр;
– Олія рослинна 100 мл;
– Яйце 1 шт.

Начинка:
– Капуста білокачанна;
– Цибуля ріпчаста;
– Морква;
– Сіль, лавровий лист.

Додатково:
* 1 жовток+1 ст. л молока для змащування пиріжків.

Пиріжки з капустою тушкованою в духовці покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати пресовані дріжджі і цукор, добре перемішати віночком. Тепер додаємо яйце, масло, сіль і поступово вводимо муку. Замішуємо тісто. Контейнер змащуємо рослинним маслом. Кладемо в неї тісто, накриваємо і залишаємо підніматися на 1 годину. На невеликій кількості рослинного масла пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву натерту на крупній тертці. Злегка обсмажуємо і додаємо тонко нашатковану білокачанну капусту.

2. Перемішуємо, солимо, додаємо лавровий лист і трохи водички. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності, приблизно 50 хвилин. Зрідка капусту помішуємо і за необхідності доливаємо води, щоб наша капуста не подгорала. Обминаємо тісто і ділимо на шматочки. У мене кожен шматочок вийшов 50-55 гр. З кожного шматочка формуємо кульку. Кульки накриваємо плівкою або пакетом. Кожен кульку розминаємо руками в тонкий коржик, в центр кладемо остиглу начинку.

3. Формуємо пиріжок. Добре притискаємо і защипуємо краю. Пиріжки викладаємо на деко попередньо застелений пергаментом. Накриваємо легким рушником і даємо постояти 30 хвилин. Яйце збиваємо з молоком і змащуємо цим наші пиріжки з допомогою пензлика. За бажанням посипаємо кунжутом і льоном. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин до золотистого кольору. Готуйте з удовольствием.