Хліб Шотис Пурі грузинський

Як зробити смачний Хліб Шотис Пурі грузинський рецепт простий в духовці. Готує знаменитий грузинський хліб “шотис пурі”.
Смачний грузинський хліб “шотис пурі” готується в печі. Але що завадить нам скористатися домашньої духовкою. Якщо не можемо їхати в Грузію тоді печемо вдома …

Інгредієнти

Борошно пшеничне 400 гр
Дріжджі сухі 7 гр
Вода 300 мл
сіль 1 ч ложка
олія 50 мл

Хліб Шотис Пурі грузинський покроковий рецепт

1. Розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль, просіяне борошно і в кінці масло .Замісити тісто, накрийте і залиште підходити на 1-1,5 години. Розділити тісто на 2 частини, кожен шматочок скрутіть у вигляді колобка і залиште ще на 15 хвилин, прикривши харчової пленкой.

2. Сформуйте шотис пурі, розтягнувши заготовку з тіста у вигляді подовженого ромба, подкатывая його трохи з-решт, як човен. Середину злегка розплющить і долонею зробити замін, видно на відео …

3. Залиште заготовки для вистоювання ще на 20 хвилин. Печемо в розігрітій духовці 230 – 250 градусів і випікайте 15 хвилин. Готові коржі накрийте кухонним рушником. Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇