Пшеничний хліб домашній цеглинка

Як смачно зробити Пшеничний хліб цеглинка домашній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. За рецептом із збірки Плотнікова і Колеснікова.

Інгредієнти

На 1 шт форму Л-7 або 2 шт Л-11

Опара:
250 гр пшеничного борошна в/с
200 гр води
2 гр сухих дріжджів

Тісто:
452 гр вся опара
250 гр пшеничного борошна в/с
170-175 гр води
10 гр солі

Вихід: ~885 гр
Гідратація: ~75%

Пшеничний хліб цеглинка домашній покроковий рецепт

1. Опара:
Змішати, накрити, залишити на 1-2 години при 30°С до пика.
2. Змішати борошно, воду і опару, вимісити до гладкості. В кінці замісу внести сіль. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 1,5-2 години при 30°С до збільшення в 2 рази. Зробити одну обминку з інтервалом 30-45 минут.

3. Через 1,5-2 години: Сформувати батончиком, укласти в змащену маслом форму. Накрити і залишити на 50-60 хвилин при кімнатній температурі до збільшення в 2-2,5 рази (до країв форми). Через 50-60 хвилин: Випікати при 250°С з парою 10 хвилин, далі при 230°С 20-25 хвилин без пара.