Дріжджові біляші з мясом

Як смачно зробити Дріжджові біляші з м’ясом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Не посоромлюся і скажу, що це найкращий рецепт тіста для біляшів. Як пух, що приховує в роті.

Інгредієнти

Для тесту:
-молоко …………………150 мл;
-вода………………………150 мл;
-цукор ……………………1 ч. ложка;
-яйце ……………………..1 шт;
-дріжджі ………………..8-11 гр;
-борошно………………………600 гр;
-сіль………………………1-2 ч. ложки;
-ростить.масло ……….50 мл.

Для начинки:
-фарш ……………………400 гр;
-цибуля………………………..2 шт;
-спеції …………………(сіль, перець, хмелі-сунелі);
-зелень за бажанням.

Дріжджові біляші з м’ясом покроковий рецепт

1. Змішуємо воду з молоком і трохи підігріваємо молоко повинно бути теплим, але не сильно гарячим ) Додаємо цукор і дріжджі. Залишаємо хвилин на 5-10. Щоб перевірити дріжджі активні чи ні. Додаємо яйце, борошно та сіль. Замішуємо тісто, в кінці додаємо масло і місимо тісто хвилин 7. Ставимо тісто в тепле місце на 1 годину. ⠀

2. Для начинки змішуємо фарш, цибулю і спеції. Якщо любите можете додати зелень. Ділимо тісто на 16 рівних частин. Приблизно 60-65 гр. Даємо відпочити хвилин 10 і починаємо формувати біляші. Розтягуємо кожен кульку, краї повинні бути трохи тонше. Кладемо начинку і ліпимо біляші. Дірочка повинна бути маленькою щоб нічого у вас при смаженні не брызгало. Злегка придавлюємо рукою і убираем.

3. Я ліплю все відразу, а лише потім обсмажую, за цей час біляші встигають відпочити і трохи піднятися, від цього вони виходять ще легшим після смаження. Смажимо біляші на великій кількості олії, кладемо дірочкою вниз і поливаємо маслом кілька разів. Смажити потрібно на сильному вогні, щоб вони встигли пропектися зсередини. Готові біляші кладемо на паперовий рушник. І насолоджуємося, особливо смачно їсти їх горячими.

Відео рецепт 👇