цільнозерновий Хліб житньо-пшеничний з насінням гарбуза

Як зробити смачний домашній Хліб цільнозерновий житньо-пшеничний з насінням гарбуза рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
250 г вода1
230 г житня закваска
300 г пшеничне ц/з
130 г житнє борошно
10 г сіль
50 г вода2 (якщо тісто здається слабким – додати половину або не додавати зовсім)

Начинка:
200 г насіння гарбуза (сирі)

цільнозерновий Хліб житньо-пшеничний з насінням гарбуза покроковий рецепт

1. В діжу тістоміса завантажити воду1, всю муку і закваску. Перемішати 2-3 хвилини до однорідності – залишити на аутоліз 20-60 хвилин. Замішування на першій швидкості 3 хвилини. Далі додати сіль і місити 5-8 хвилин на другий, поступово додати воду.

2. В кінці замісу додати начинку. Перекласти тісто в контейнер. Бродіння 2,5-3 години при 24-30С. Сформувати тестозаготовку як показано на відео. Розстойка 60-90 хвилин при 24-28С.

3. Випікати при 240°C з парою 35-40 хвилин. Зберігайте рецепт і печіть у задоволення! P. S: відео на 4:50 хвилині не вірна вставка(по часу). В рецепті 👆все правильно👍

Відео рецепт 👇