Пиріг з рибою і шпинатом з листкового тіста

Продовжуємо про новорічний стіл. Рибка на гаряче, в шубі з листкового хрусткого тіста, з хвостиком. А мені тик♥️ і будь коментар👍🏻 Як зробити Пиріг з рибою і шпинатом з листкового тіста рецепт простий.

Інгредієнти

✔️250 г шпинат заморожений
✔️400 г філе сьомги/форелі без кісток
✔️невеликий шматочок цибулі-порею (біла частина)
✔️2 ст ложки вершкового сиру типу креметте, філадельфія і тд
✔️дріжджове або листкове бездріжджове тісто 500 гр (у мене дріжджове)
✔️чорний і рожевий перець, сіль
✔️вершкове олію 1 ст л
✔️для обмазки: 1 жовток+1 ст л вершків
✔️для посипання: чорний кунжут і рожевий перець

Пиріг з рибою і шпинатом з листкового тіста покроковий рецепт

1. На вершковому маслі пасеруємо порей до золотих бочков, додаємо шпинат і выпариваем рідина на середньому вогні. Солимо і перчимо. Як рідина випарувалася закладаємо сир, перемішуємо і чекаємо щоб розчинився, вимикаємо. З риби знімаємо шкіру і витягуємо всі кістки. Оазмороженное тісто розгортаємо в довжину і в ширину, нам повинно вистачити тіста для «сповивання» рыбы.
2. Тісто нарізаємо смужками шириною 2,5-2 см під кутом 45гр як показано на відео. Рибу солимо і викладаємо по центру, зверху шпинатну начинку, підверніть зверху і починаємо викладати смужки тіста поверх риби, чергуючи з правої і з лівої сторони внапуск. Дивіться видео.
3. В кінці з решти тіста формуємо хвіст, змащуємо тісто жовтком з вершками, посипаємо чорним кунжутом і рожевим перцем В розігріту духовку до 180-190 гр на 30-35 хв залежно від товщини риби. Режим верх-низ, ставимо за центру.

4. Якщо швидко підсмажиться верх – накрийте зверху фольгою або папером для випічки. Якщо рибка тонка і невелика, то буде готова і раніше, не пересушите. Перевіряйте тісто на дерев’яну зубочистку, якщо суха, то готове тісто і та риба. Як дістали з духовки – накрийте рушником і дайте 10 хвилин отдохнуть.