Домашній хліб на кефірі в духовці на дріжджах

Смачний хліб на кефірі простий рецепт. Після цих рецептів хліба не можу купувати магазинний хліб 🥖. Домашній хліб на кефірі в духовці на дріжджах простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Борошно пшеничне -200 гр
Вода -100 гр
Кефір – 100 гр
Дріжджі живі -4 гр
Сіль -4 гр
Цукор -8 гр

Для форми Л11

Домашній хліб на кефірі в духовці на дріжджах покроковий рецепт

1. У контейнері змішуємо теплу воду і кефір. Додаємо цукор, сіль і дріжджі, перемішуємо до повного розчинення. Додаємо борошно, перемішуємо, залишаємо на столі на 10 минут.
2. Потім прибираємо в холодильник під кришку на 12-24 години. Форму змащуємо маслом, кладемо тісто, накриваємо фольгою і ставимо в холодну духовку на 40 минут.
3. Нагрівання верх – низ, температуру встановлюємо 240 градусів, хліб ставимо посередині. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 30-40 хвилин при тій же температурі 240 градусов.