Хліб з цибулею і сиром

Як смачно зробити Хліб з цибулею і сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найсмачніший хліб! Настільки самодостатній, що можна їсти без усього! А якщо шматочок підсушити в тостері і теплий змастити вершковим маслом…

Інгредієнти

На 4 невеликих хліба:
– 300 закваски ( у мене хмельова)
– 900 борошна вс пш
– 100 борошна цз пш
– 650 води
– 24 солі
– 2 великі цибулини

Хліб з цибулею і сиром покроковий рецепт

1. Трохи тертого ароматного твердого ( або надтвердої типу Пармезан) сиру змішати воду і борошно, залишити на автолтз на 30-60 хвилин – в цей час приготувати лук. Очистити, порізати на шматочки ( я не дуже дрібно різала) На середньому вогні смажити цибулю постійно помішуючи на невеликій кількості рослинного масла.
2. Це може зайняти до 15 хвилин. Не поспішайте! Саме на слабкому вогні цибулю буде карамелизоваться, а не горіти! Коли цибуля стане золотистою, додати шматочок вершкового масла. Хвилину ще обсмажуємо, знімаємо з вогню, остужаем.
3. В тісто додати закваску, почати заміс. – коли закваска розійдеться, додати сіль, заміс до нормального розвитку клейковини. – перекласти в контейнер для бродіння – через 30 хвилин зробити ламінування і додати цибулю, присипати сиром. – через годину додавання – коли тісто выбподит (збільшиться в об’ємі у 1,5 рази і стане повітряним), розділити на 4 части.

4. Предформовка, отлежка, формовка – холодна розстойка при 4-8 градусах 12-18 годин – надріз, випічка з парою при 240 перші 15 хвилин, потім без пари при 220 15 минут.