Китайські булочки на пару Баоцзи

Як приготувати дуже смачні домашні китайські булочки на пару Баоцзи рецепт в духовці. Один з найпопулярніших азіатських рецептів. Вони зустрічаються майже повсюдно. М’які, пишні, теплі, з безліччю варіацій різних начинок. Так і проситься в руки) Баоцзи бувають як з наповненням так і просто хлебушками. Я приготувала з начинкою з овочів і кисло-солодкого соусу. Але ви можете використовувати абсолютно будь-які начинки, як солодкі, так і солоні. Найпопулярніші варіанти: свинина з цибулею в соєвому соусі, бабовые пасти, сир тофу з прянощами.

Інгредієнти

– борошно пшеничне 250 гр.,
– вода тепла 140 мл,
– дріжджі сухі 1,5 ч. ложки,
– сіль 1 ч. ложка,
– цукор 3 ч. ложки,
– розпушувач 1 ч. ложка.

На 5 невеликих булочок.

Китайські булочки на пару Баоцзи покроковий рецепт

1. Додати в теплу воду цукор і дріжджі. Залишити на 2-3 хв. Ввести борошно, сіль,розпушувач. Замісити м’яке тісто. Покласти в тепле місце під плівку на 1,5 – 3 години. Формуємо булочки.
2. Якщо готуєте з начинокой то розкачуємо тісто, закладаємо невелику кількість начинки і акуратно закріплюємо краю. Готуємо в пароварці або як я, з допомогою каструлі, сита і кришки😅 15-20 мин.

3. Обов’язково викладаємо булочки на невеликі шматочки пергаментой паперу або паперові формочки для капкейків, інакше вони прилипнуть до дна пароварки. Подавати булочки можна із соєвим соусом та кунжутым маслом з перцем)