Пиріжки з крабовими паличками і яйцем

Як смачно зробити Пиріжки з крабовими паличками і яйцем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У далекому минулому чоловік за службовим обов’язком часто бував у Монгохто і завжди повертався з відряджень з ногами крабів! Такими довгими товстими і дуже смачними! Але іноді рейси в аеропорту затримували і доводилося мені ці крабо-ноги термообробляти ☺️🤭! Уявляєте? Пиріжки з крабами? Ні? Щиро рекомендую спробувати! А хто не знайде ноги краба😂, беріть самі якісні крабові палички і печіть пиріжки! Вони дуже смачні😋!

Інгредієнти

(на 20 пиріжків):

НАЧИНКА:
600 г крабових паличок
2 великі цибулини
5 зварених круто яєць
2 ст. л рослинного масла
сіль опціонально

ТІСТО (вихід ~1300 м):
670-700 г борошна
5 г сухих дріжджів
6 г солі
15 г цукру
7 г розпушувача
500 мл молока
90 г рослинного масла

СУМІШ ДЛЯ РОЗКАЧУВАННЯ:
25 г борошна
25 г кукурудзяного 🌽 крохмалю

Пиріжки з крабовими паличками і яйцем покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно нарізати і припустити в маслі до м’якості. Додати нарізані палички, трохи прогріти, перемішуючи. Зняти з вогню. Яйця дрібно нарізати, додати в загальну масу, перемішати. Готову начинку і накрити остудить.
2. ТІСТО.
Змішати всі сухі інгредієнти, додати молоко, масло і замісити дуже м’яке, элластичное тісто. Тісто накрити і залишити на час.
3. СУМІШ ДЛЯ РОЗКАЧУВАННЯ:
Жовток яйця + 1 ст. л молока для змащування пиріжків перед выпечкой.
4. ФОРМУВАННЯ:
🔸Підійшло тісто розділити на 20 частин, кожну підкотити в кулю, накрити кульки плівкою і дати відпочити 10-15 хвилин.
🔸Потім по черзі кожен кульку вмочити в суміш для розкочування розкотити в дуже тонкий коло. У центр покласти начинку краю підняти, збираючи вузлик, дно вузлика з начинкою прокрутити, краю розправити і з’єднати на денці вузлика. Вузлик перетвориться в пиріжок з подвійними стінками. Хто не зрозумів, шукайте в актуальному докладні фотографії або сформуйте звичні пиріжки.
🔸Пиріжки укласти на лист, змастити яйцем з молоком.
🔸 Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при t=200° 30 минут.