Житні хлібці краюшки на кефірі

Як смачно зробити Житні хлібці краюшки на кефірі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 6 шт. знадобиться:

– кефір-1 склянка (200 мл)
– борошно житнє 250 гр.
– сіль 1/2 ч. ложки
– сода 1 ч. ложка
– мед 1 ч ложка з гіркою
– масло рослинне 1 ст. ложка

Житні хлібці краюшки на кефірі покроковий рецепт

1. Підігріваємо кефір в мікрохвильовці 30 секунд. Якщо кефір згорнеться – це не має значення 😊 Борошно просіваємо і перемішуємо з содою. Виливаємо В миску кефір, додаємо мед, сіль і масло, перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Довго місити немає необходимости.

2. Перекладаємо тісто в пакет і даємо полежати 20-30 хвилин. Духовку включаємо на 220 градусів. Тісто викладаємо на злегка присипану борошном робочу поверхню і ділимо на шість рівних частин. З кожного шматочка тіста руками формуємо коржик товщиною 7-8 мм.
3. Можна зробити хлібці будь-якої форми, на ваш смак 😋 Перекладаємо краюшки на деко. Бамбуковою паличкою робимо дірочки. За бажанням трохи присипаємо мукой.

4. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 18 хвилин. Хлібці виходять дуже ароматні і смачні, з медовим смаком 🍯 Коли охолонуть, можна розрізати їх уздовж хлібним ножем і використовувати для бутербродів 🙂