Домашній бородинський хліб по госту срср 1939 року

Домашній бородинський хліб по госту срср 1939 року просто рецепт. Саме на основі цієї рецептури зараз печуть бородінський по ГОСТу. Хліб може бути як формовим, так і подовим. Для подового варіанту при замісі треба брати менше води.

Інгредієнти

На 4 форми Л-11.

Опара:
30 г житньої закваски 100% вл.,
130 г житнього шпалерного борошна,
90 г води.
Бродіння 10-12 год.

Заварка:
360 г окропу,
120 г житнього шпалерного борошна,
50 г червоного солоду,
5 г меленого коріандру.
Залишити на 1 ч. щільно закритою.
Використовувати злегка теплою.

Заквашена заварка:
вся опара,
вся заварка,
260 г обойної муки,
200 р води.

Тісто:
вся заквашена заварка,
275 г обойної муки,
150 г пшеничного борошна 1 або 2 сорту,
100 г води (для подового 35 г),
40 г мальтозної патоки,
45 г цукру (у мене очерет.),
14 г солі.

Домашній бородинський хліб по госту срср 1939 року покроковий рецепт

1. Заквашена заварка:
У воді розмішати заварку. Додати опару, розмішати. Додати борошно, розмішати.
Залишити бродити при t 30*до збільшення вдвічі (2,5-3 год)
2. Тісто:
Ретельно вимісити і залишити бродити на 1-1,5 год при t 30*.
3. Розкласти тісто у змащені форми. Розрівняти і розгладити мокрою рукою.
Затягнути пакетами. Залишити підходити до країв форм.
4. Випікати: 15 хв. при 250, 22 хв. при 200, 45 хв. при 160. Вийняти з форми на грати. Розрізати на наступний день.