Гарбузовий хліб в духовці

Як смачно зробити Гарбузовий хліб в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це мій перший рецепт, коли я наполягала тісто. Але хлібець вдався! Ділюся рецептом!

Інгредієнти

– 300г гарбуза
– 220мл води
– 300г борошна
– 1,5 ч. л дріжджів
– 1 ч. л солі
– 2 ч. л цукру
– 2 ч. л оливкової олії

Гарбузовий хліб в духовці покроковий рецепт

1. Готуємо гарбуз в пароварці близько 15 хвилин (можна відварити до м’якості) і подрібнюємо в блендері до стану пюре. Потім перекладаємо його в глибоку каструлю. Додаємо воду, оливкове масло і перемішуємо вінчиком. Потім додаємо всі сухі інгредієнти і так само добре перемешиваем.
2. Накриваємо каструлю кришкою, рушником і залишаємо наше тісто настоюватися в теплі близько 3-4 годин. (У мене воно стояло біля теплої батареї). Через це час змащуємо форму для хліба розтопленим вершковим маслом (силіконову форму змащувати не треба) і викладаємо тесто.

3. Посипаємо його горіховою крихтою, гарбузовим насінням і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 40-50 хвилин. Готовність хліба можна перевірити зубочисткою – вона не повинна бути вологою. У тісто можна додати будь-які спеції, наприклад, трохи кориці. Вийде по-осінньому 🍁