Кіш з зеленою цибулею і яйцем

Кіш з зеленою цибулею і яйцем простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

приготування: 3 години
Складність: 4 із 10
Заміс: міксер

Опара:
«Саф-Момент», дріжджі швидкодіючі – 2 р
Борошно пшеничне в/с або «Екстра» – 45 р
тепле Молоко – 60 г

Тісто:
«Саф-Момент», дріжджі швидкодіючі – 4 р
Борошно пшеничне в/с або «Екстра» – 255 р
Сіль – 6 г
Цукор – 36 р
Яйця – 100 г
Масло вершкове (холодне) – 150 г
Опара – 107 р

Начинка (на форму діаметром 25 см):
Лук зелений – 150-200 р
Бринза – 200 г
Яйця сирі – 6 шт.
Сир тертий – 100 г
Сіль, перець – за смаком

Кіш з зеленою цибулею і яйцем покроковий рецепт

1. 1. Для опари дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте борошно. Перемішайте і залиште в теплому місці на бродіння на 2 години.
2. Приготуємо тісто: в діжу міксера поставте опару, додайте сіль, цукор, яйця, борошно. Включіть міксер на повільну швидкість, почніть заміс.
3. Як тільки інгредієнти об’єднаються, збільшіть швидкість до середньої і замісіть тісто. На даному етапі вершкове масло вносити не потрібно.
4. Продовжуйте вимішувати тісто до гладкості і еластичності. Тільки після цього починайте частинами вносити масло. Воно повинно бути холодним, але пластичним.
5. Щоб домогтися потрібної консистенції масла, дістаньте його з холодильника, покладіть в поліетиленовий пакет / загорніть в лист пергаменту і пробийте качалкою.
6. Тепер поступово вносите масло в тісто і ретельно перемішуйте. Воно має цілком «увійти» в тісто і стати однородным.

2. 7. Підготовлене тісто перекладіть з діжі на деко, розплющить рукою або розкачайте качалкою, загорніть в харчову плівку і приберіть на бродіння в холодильник на 12 годин (краще на ніч).
8. Приготуємо начинку: зелена цибуля вимити, дрібно наріжте. За бажанням його можна припустити на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла.
9. Бринзу вийміть з розсолу, трохи обсушити, наріжте дрібними кубиками.
10. В окремій ємності збийте сирі яйця з додаванням невеликої кількості солі.
11. В яєчну суміш додати бринзу, зелений лук (якщо припускали на сковороді, дайте йому трохи охолонути), поперчіть і акуратно перемішайте.
12. Збираємо готове виріб: дістаньте тісто з холодильника і дайте йому полежати при кімнатній температурі 3-5 хвилин.
13. Форму для випікання кіша змастіть шматочком вершкового масла.

3. 14. Тісто розкачати в тонкий пласт, накрутіть на качалку, перенесіть на форму і розподіліть по всій поверхні форми. Слідкуйте за тим, щоб тісто лежало у формі вільно, без напруги. При необхідності розкачайте ще трохи.
15. За допомогою качалки обріжте зайве тісто. Приберіть форму з тестом в холодильник ні 15 хвилин.
16. Із залишків тіста можна приготувати міні-киши у формочках або кільцях невеликого діаметру.
17. Підготовлену начинку акуратно розподіліть по поверхні форми і посипте тертим сиром.
18. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 170 °С духовці 25-35 хвилин. Після випічки не виймайте кіш з форми, дайте йому 15-20 хвилин охолонути, потім вийміть з форми і перекладіть на решетку.