Тісто для піци швидке на сухих дріжджах

Нарешті я задоволена тестом в піці… Яке воно було ніжне, бархатисте. Крутила його в руках, растягивала. Як зробити Тісто для піци швидке на сухих дріжджах рецепт простий. Вперше це було без качалки… Перш за все, я рекомендую придбати італійську борошно спеціально для піци. У мене була Farina di Grano Tenero tipo “00”. Саме на цій муці я отримала ту піцу, яку люблю.

Інгредієнти

–600 г борошна
–400 г води
–12г солі
–25 г цукру
–7 г сухих дріжджів (21 г свіжих)
–40 г оливкової олії

Тісто для піци швидке на сухих дріжджах покроковий рецепт

1. В чашу міксера кладемо борошно, цукор, дріжджі, воду. Насадкою гак вимішуємо на 1-2 швидкості 3 хвилини до об’єднання. Залишаємо тісто відпочити 15-20 хвилин. Вводимо сіль і вмикаємо міксер ще на 10 хвилин. Тісто має бути гладким. Виливаємо масло і ще вимішуємо хвилин 5-7. Контейнер змащуємо тонким шаром оливкової олії. Викладаємо тісто, закриваємо кришкою. Бродіння при 20° – 3 часа.
2. Через кожну годину (тобто 2 рази) складаємо тісто конвертом. Після складання останнього через годину відправляємо тісто в холодильник. Мінімум 3-4 години, можна на ніч. Якщо в приміщенні температура 24-25°, то бродіння буде 2 години з одним складанням. Далі тісто ділимо на 4 частини, підкочуємо в кулю. Через 15-20 хвилин розтягуємо тісто руками, формуючи основу для піци. Корж викладаємо на пекарській папір. Соус, начинка, сир – тут ви все самі выбираете.
3. Як випікати. Потрібен гарячий під. Краще камінь. Або чавунна сковорода. Ні того, ні іншого у мене немає. В хід пішов звичайний лист. Його раскалила в духовці до 250° На нього відправила заготовку на папері. Піцу випікала при 250°. Під начинкою тісто тоненьке, начинку тримає, з дрібними бульбашками в м’якуші. Край-більш товстий, з великими порами.