Ачма з сиром в духовці

Як зробити Ачму з сиром в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

яйце -4 шт.
вода -1 склянка
олія рослинна -2 ст. л.
борошно -800 г +/-
сіль -1 ч. л.
імеретинський сир -1000 г (я використовувала бринзу 600 г і моцарелла 400 г)
масло вершкове-200 г

Ачма з сиром в духовці покроковий рецепт

1. Замішуємо тісто. З’єднуємо воду, яйця, сіль, масло все перемішуємо і замішуємо тісто додаючи потроху борошна. Тісто має бути середньої замісу, не дуже круте. ✔️Сир натираємо на крупній тертці. Якщо у вас сир не солоний, то не забудьте (у мене був солоний сир). ✔️Тісто розділити на 7 частин: 6 рівних і 1 більшого розміру. ✔️Форму для запікання (у мене 32 на 20 см) змастити маслом (вершковим). Більшу частину тіста розкачати качалкою в дуже тонкий пласт розміром більшим ніж форма. ✔️Вистелити форму розкатаним тістом так, щоб краї тіста трохи звисали з форми. ✔️Вершкове масло растопить.

2. Поставити на вогонь велику каструлю з водою, додати трохи солі і довести до кипіння. Поруч приготувати велику миску з холодною водою. Решту частини тесту розкотити в дуже тонкі пласти трохи більшого розміру ніж форма для запікання. Опускати по одному пласту тіста в киплячу воду на 60 секунд. Акуратно вийняти тісто і перекласти в миску з холодною водою. Потім вийняти тісто з холодної води і перекласти в друшляк, дати стекти воде.

3. Перекласти тісто на бавовняний рушник (вафельний), накрити другим таким же рушником. ✔️Сирої пласт тіста у формі змастити розтопленим вершковим маслом, зверху викласти другий шар тіста (варена) і знову змастити маслом Зверху присипати натертим сиром, накрити наступним відварною пластом тіста, змастити маслом і знову викласти сир і так продовжити з іншими шарами до кінця Ачмы.

4. Якщо Ви хочете, щоб верхній шар був хрустким, то його не потрібно відварювати. А якщо м’яким, то його також необхідно відварити. У будь-якому випадку, останній шар необхідно змастити розтопленим маслом. ✔️Розрізати Ачму на рівні квадрати і зверху змастити рештою олією. ✔️Поставити в духовку розігріту до 180°С на 40 хвилин до утворення золотистої скоринки. Подавати в гарячому вигляді🔥

Відео рецепт 👇