Пиріг жульєн з куркою і грибами, сиром і листковим тестом

Як зробити смачний Пиріг жульєн з куркою і грибами, сиром і листковим тестом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто листкове бездріжджове – 500 г
Вершкове масло – 30 г
Печериці – 300 г (+1 гриб для прикраси)
Філе однієї курячої грудки
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Молоко або вершки – 200 мл
Сир твердий – 150 г
Сіль, спеції – за смаком
Яйця – 2 шт.
Жовток – для змазування

Пиріг жульєн з куркою і грибами, сиром і листковим тестом покроковий рецепт

1. Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики і обсмажуємо на олії кілька хвилин, потім додаємо дрібно надрізаний цибулю, обсмажуємо ще пару хвилин. Чистимо печериці, дрібно нарізаємо і додаємо до філе з цибулею, солимо за смаком, обсмажуємо до випаровування рідини. ⠀

2. Листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3-4 мм, і викладаємо у форму (краще брати роз’ємну, у мене діаметр 21 см), створюючи подобу мішечка, щоб туди потім викласти начинку, залишаючи краю за межами форми. ⠀

3. В середину форми викладаємо підготовлену начинку. Зверху викладаємо натерту на дрібній тертці сир. Щоб начинка схопилася, її необхідно залити омлетною масою. Для цього в молоко додаємо 2 яйця, сіль, добре перемешиваем.

4. Заливаємо отриманою масою начинку і загортаємо краї тіста, залишаючи центр пирога відкритим. Зверху в центр пирога викладаємо скибочки печериці, можна ще посипати сиром. Змащуємо бортики жовтком. ⠀ Випікаємо пиріг при 190 градусах 40 хвилин, перед тим як виймати пиріг, перевірте готовність теста.

Відео рецепт 👇