дріжджовий хліб Пшеничний з мяким мякушкою і хрусткою скоринкою

Як смачно зробити Пшеничний хліб у формі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Один з найбільш вдалих рецептів простого дріжджового хліба з м’яким м’якушкою та хрусткою скоринкою.

Інгредієнти

480 г води
40 г рослинного масла
3 г сухих дріжджів
40 г цукрового піску
10-12 г кухонної солі
700 г пшеничного борошна + 50 г на подпыл

дріжджовий хліб Пшеничний з м’яким м’якушкою і хрусткою скоринкою покроковий рецепт

1. Змішати в мисці сухі інгредієнти. Влити воду і масло, добре змішати руками. Виходить липке, на вигляд неоднорідне тісто. Накрити тісто і поставити на 2,5 години в тепле місце на расстойку. Тісто має збільшитися в об’ємі в три рази. Стіл добре припылить борошном, вивалити на неї тесто.
2. Припыленными борошном руками, сформувати прямокутник і скласти тісто з чотирьох боків до центру. Вийде квадрат. Квадрат перевернути і, подпыляя борошном, ребрами долонь підбити краї всередину, повертаючи тісто по колу. Тісто на поверхні натягнеться і придбає вигляд майбутнього каравая.
3. Пекарську папір присипати борошном, перенести на неї майбутній хліб, накрити і залишити на 30-40 хвилин. Щоб тісто не розповзалися краще помістити його в миску разом з папером. Розігріти духовку до 220 грд разом з каструлею, в якій буде випікатися хліб. Я взяла чавунну утятницу.
4. На неї заготівлі зробити надрізи і разом з папером перенести в гарячу каструлю. Випікати 25 хвилин під кришкою. Зняти кришку, зменшити температуру до 200 грд і пекти хліб до золотистої скоринки приблизно 25 хвилин. Остудити хліб і наслаждаться.