Рогалики хлібні легкі, як пух

Смачні хлібні рогалики, легкі, як пух, з тонкою хрумкою скоринкою. До першого страви, до чаю з джемом, для бутерброда, вони ідеальні, на мій погляд. Можна спекти з цього тесту рогалики, круглі булочки, батончики. Дуже люблю цей рецепт тіста. Готуємо Рогалики хлібні легкі, як пух рецепт простий.

Інгредієнти

Рецепт в ложках/склянках
Склянку об’єднання емом 200 мл

Тісто:
Вода 1 ст.
Борошно 3 ст. (+/-)
Дріжджі пресовані 12 г (сухі 4 г)
Сіль 1 ч. л.
Цукор 1 ст. л.
Масло рослинне 8 ст. л.

Рогалики хлібні легкі, як пух покроковий рецепт

1. У теплій воді розчинити дріжджі, цукор, борошно 4 ст. л. із загального кол-ва. Дати опарі піднятися до подвоєння об’єднання еме. У мисці для замісу змішати опару, сіль, масло ,всипати просіяне борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше/ менше!
2. Миску з тестом затягнути плівкою, поставити в тепло підходити. Тісто має подвоїтися в обсязі. Тісто обім’яти, сформовать з нього рогалики, булочки або батончики. Тісто розділити на 10 рівних частин, кожну округлити, накрити плівкою і залишити на 10 хвилин отдохнуть.

3. Потім розкачати кожну кульку тесту, надаючи йому форму витягнутого трикутника, скрутити з широкої сторони, щоб вийшов рогалик. Викласти рогалики на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою, дати подойти.

4. При бажанні змастити рогалики молоком, присипати кунжутом. Випікати при t 200 гр перші 10 хвилин з парою, потім без пари до рум’яності. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.