Домашні хачапурі по-аджарськи з дріжджового тіста

Якою стравою порадувати рідних і близьких прохолодними осіннім вечором? Ароматні хачапурі по-аджарськи – це просто знахідка для дружніх і сімейних трапез🥰 Як зробити Домашні хачапурі по-аджарськи з дріжджового тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:

тепле молоко або вода – 1 стакан
борошно – приблизно 2 склянки
цукор – 2 ч. л.
сіль – 1 ч. л.
дріжджі – 7 гр.
рослинне масло – 3 ст. л.
жовток – 1 шт. (для змащування)

Начинка:

сир Адигейський – 350 гр
сулугуні – 350 гр
вершки – 30 – 50 мл
жовтки – 4 шт
сіль – 1 щіпка

Домашні хачапурі по-аджарськи з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Для початку замішуємо тісто. Вводимо в тепле молоко сіль, цукор, дріжджі, і даємо постояти 5-10 хвилин. ⠀ Потім поступово вводимо муку. Вимішуємо. Тісто повинне вийти м’яким, липнути до рук. ⠀ Потім вливаємо олію, і ще гарненько вимішуємо. ⠀ Прибираємо на 40 хвилин в тепло підходити. ⠀ Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. ⠀

2. Обидва види сиру натираємо на тертці. Додаємо вершки і щіпку солі. ⠀ Потрібно, щоб начинка добре змішалася і не була занадто рідкою☝🏻 ⠀ Коли тісто підійшло, ділимо його на частини і розкочуємо. ⠀ Вручну формуємо овал, і в бортик кожного викладаємо і загортаємо сир. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 хачапурі. ⠀

3. Кладемо на деко, додаємо начинку, і змащуємо краю жовтком. ⠀ Відправляємо в духовку на 180 градусів, поки не підрум’яниться. ⠀ Потім дістаємо, і в серединку викладаємо жовток. І повертаємо в духовку на 3 хвилини. ⠀ ❗️Жовток не повинен запектися! ⠀ Аромат просто чарівний! ⠀ Пробуйте! ⠀ Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇