Домашній пшеничний хліб житній заквасці в духовці

Були прохання про випічці пшеничного хліба на житній заквасці. Рецепт думаю буде корисний і тут. Домашній пшеничний хліб житній заквасці в духовці простий рецепт. А хто хоче подивитися весь процес, то посилання на віз в шапці профілю. Там же продовження теми: пшеничний на житній. А поки хрустим кіркою! А в кінці, як завжди, секретики від мене і не веселе інфо про МК в Москві.

Інгредієнти

Опара:
15 гр. житня закваска
45 гр. вода
45 гр. борошно вс

Тісто:
Вся опара
190 гр. вода
210 гр. борошно вс
65 гр. борошно цз пшеничне
14 гр. цукор
14 гр. масло
6 гр. сіль

Домашній пшеничний хліб житній заквасці в духовці покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти для опари і залишити до повного дозрівання. Змішати готову опару, воду, всю муку. Автолиз 30-40 хв. Заміс. Внести масло з цукром, сіль. До эластичности.
2. Бродіння 2ч. 40хв. 2 складання. Предформовка. Формовка. Розстойка в холоді 6-7С ~12 годин. Випічка при 250С 10 хвилин з парою і 15 хвилин без.
3. P. S. Я брала оливкова олія EV. Можна вершкове. Бродіння можливо в теплі. Цукор можна замінити на мед, сироп топінамбура і т. п.