Легендарний класичний житній хліб на заквасці

Я могла б назвати його просто класичним житнім, але він настільки ідеальний, що гордо носить звання Легендарного! Рецепт відомий давно. І ви подивіться, як змінюється хліб якщо додати всього 1 інгредієнт! Коротше, повний апгрейд! Люблю цей хліб за простоту і самодостатність❤️ в кінці секретики від мене. Як зробити Легендарний класичний житній хліб на заквасці рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Опара:
15 гр. житньої закваски
70 гр. житнього борошна
70 гр. води кімнатної температури.

Тісто:
Вся опара
110 гр. води
150 гр. житній ц/з борошна
30 гр. пшеничного ц/з борошна
30 гр. екстракту солоду темного
3 гр. коріандру молотого
15 гр. цукру/меду
7 гр. солі
40 гр. насіння (промити і замочити у воді на 2-12 годин)

Легендарний класичний житній хліб на заквасці покроковий рецепт

1. Змішайте закваску, воду і борошно. Залишити на 6-8 годин. Доспілу опару розвести у воді, додати насіння, екстракт, цукор, сіль, борошно, коріандр і добре вымесить.
2. Бродіння ~2 години. Сформовать і укласти в змащену форму, як на видео.
3. Розстойка 45-60 хвилин при кімнатній температурі. Випікати перші 10 хв при 240С і ~50 при 200С.

Відео рецепт 👇