Заливний рибний пиріг зі сметаною і майонезом

Як смачно зробити Заливний рибний пиріг зі сметаною і майонезом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто –
– сметана 200 гр.
– майонез 100 гр.
– яйця 3 шт.
– борошно 150 гр.
– сода харчова 1 ч. ложка без гірки

Начинка –
– консерви рибні 1 банку (у мене сардини, можна будь-які)
– яйця 2 шт.
– рис відварений 1,5 склянки
– лук 2 шт.
– сіль 1/2 ч. ложки
– перець 1/3 ч. ложки
– масло для смаження цибулі
– кріп (у мене заморожена) або зелена цибуля за смаком

Насіння кунжуту для прикраси

Заливний рибний пиріг зі сметаною і майонезом покроковий рецепт

1. Рис промиваємо й варимо як зазвичай. У мене пропорція 0,5 склянки рису на 0,75 склянки води. Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою, очищаємо. Цибулю пасеруємо на невеликій кількості олії, додаємо в нього сіль і перець. З рибних консервів зливаємо рідину – вона не понадобится.

2. З шматочків риби я завжди видаляю хребет 🙂 Так, він м’який, але мені так більше подобається, ви можете цього не робити 😅 Подрібнюємо рибу будь-яким зручним чином – пальцями, ножем, виделкою. Змішуємо рис, цибулю, яйця, рибу і зелень начинка готова. Духовку включаємо нагріватися до 180 градусів. Готуємо форму: змащуємо маслом і присипаємо борошном. Для тіста міксер не знадобиться. ч

3. Рис промиваємо й варимо як зазвичай. У мене пропорція 0,5 склянки рису на 0,75 склянки води. Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою, очищаємо. Цибулю пасеруємо на невеликій кількості олії, додаємо в нього сіль і перець. З рибних консервів зливаємо рідину – вона не знадобиться. З шматочків риби я завжди видаляю хребет 🙂
4. Так, він м’який, але мені так більше подобається, ви можете цього не робити 😅 Подрібнюємо рибу будь-яким зручним чином – пальцями, ножем, виделкою. Змішуємо рис, цибулю, яйця, рибу і зелень начинка готова. Духовку включаємо нагріватися до 180 градусів. Готуємо форму: змащуємо маслом і присипаємо борошном. Для тіста міксер не знадобиться. Змішуємо просто міксером сметану з содою і майонезом – маса стане пышной.

5. Вливаємо яйця і додаємо борошно в 2-3 прийоми. Виливаємо у форму 2/3 тіста, розрівнюємо, нахиляючи форму в різні боки, і припекаем протягом 15 хвилин. Дістаємо з духовки і схопився на корж викладаємо рівним шаром начинку. Зверху розподіляємо тісто. За бажанням присипаємо для краси насінням кунжуту. Повертаємо пиріг в духовку і випікаємо ще приблизно 20-25 хвилин. Готовий пиріг можна відразу ж подавати на стіл 🤗