Пиріг Кіш на картопляному тесті з куркою, грибами та вершками

Як зробити Пиріг Кіш на картопляному тесті з куркою, грибами, помідорами і вершками. З соковитою начинкою рецепт простий. Швидкий пиріг за 55 хвилин 😁 Ой ну ладно вам, насправді тут все набагато швидше і 30 хвилин з цього кіш просто стоїть в духовці і дивиться на вас, а ви на нього, так що не лінуйтеся і приготуйте – однозначно не пошкодуєте))

Інгредієнти

(форма 24 см):

ТІСТО:
• 400 грам картоплі
• 200 грам борошна
• 1 яйце
• сіль, перець по дрібці
• вершкове масло для змащування, ~10 грам

НАЧИНКА:
• 1 куряча грудка або 2 курячих стегна (з стегном соковитіше)
• 200 грам печериці
• 100 грам Черрі
• 70 грам моцарелла або будь-який інший сир, типу російського
• 5 грам масла для смаження

ЗАЛИВКА:
• 170 грам вершки 10%
• 2 яйця
• сіль, перець по дрібці

Пиріг Кіш на картопляному тесті з куркою, грибами та вершками покроковий рецепт

1. Відварюємо картоплю в підсоленій воді, м’ясо нарізаємо на середні кубики, гриби нарізаємо слайсами, черрі ріжемо на половинки. ⠀ Обсмажуємо гриби до золотистого кольору, прибираємо. Обсмажуємо до золотистого кольору м’ясо, додаємо сіль, перець, убираем.
2. І на цій же сковорідці обсмажуємо помідори буквально 5 хвилин. ⠀ Робимо тісто. Готову картоплю остудити, пробити блендером, просіяти борошно, додати яйце, сіль, перець, добре перемішати. Замішуємо тісто, воно виходить м’яке і трошки не липне до рук. ⠀
3. заливку: змішуємо яйця, вершки, сіль і перець – збиваємо все віночком або вилкою. ⠀ Форму змащуємо олією, викладаємо тісто, формуємо бортики з боків руками. Відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин 200 градусів. ⠀
4. запечену В основу викладаємо виклади курку, гриби (залишаємо кілька для прикраси), вливаємо заливку, посипаємо тертим сиром, прикрашаємо грибами і прибираємо в духовку на 30 хвилин на 180 градусів. ⠀
5. Перед подачею дай охолонути хоча б 20 хвилин, але це не обов’язково) ⠀ Кіш виходить приголомшливий, ароматний, соковитий і дуже смачний!

Відео рецепт 👇