Турецькі коржі гезлеме з сиром на сковороді

Готуємо традиційно турецьке блюдо «Гезлеме». Як зробити Турецькі коржі гезлеме з сиром на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
• борошно пшеничне 400гр
• сіль щіпка
• масло рослинне 50мл
• вода 120мл
• оцет яблучний 9% 1ч.л

Начинка:
• відварну картоплю 🥔 2шт (великі)
• паприка 1ч.л
• сіль
• перець
• 250гр сир тертий

Турецькі коржі гезлеме з сиром на сковороді покроковий рецепт

1. Робимо тісто, в глибоку миску висипаємо борошно, сіль, перемішуємо, додаємо рослинне масло, воду і одну чайну ложку оцту, замішуємо тісто, накриваємо рушником, даємо відпочити близько часа.

2. Робимо начинку відварну картоплю натираємо на крупній тертці, додаємо паприку, сіль і перець, перемешиваем.

3. Готове тісто відриваємо, обвалюємо в борошні, розкочуємо качалкою тонко тонко в коло, на одну половину викладаємо начинку і натираємо сир, закручуємо другою половиною тіста, затискаємо края.

4. Обсмажуємо на сухій сковорідці з двох сторін, постійно змащуємо рослинним маслом корж. Викладаємо на тарілку. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇