Італійська фокачча коржик товста солона

Хліб з вогню 🔥 Так у перекладі звучить назва коржі panis focacius, рецепт якої римляни вкрали у етрусків. Як зробити італійську фокаччу корж товсту і солону рецепт простий. Тоді її готували на вогнищі, тільки уявіть аромат тесту з димком, ммммм. Але і сьогодні в духовці вона виходить ні трохи не гірше. Фокачча – італійська коржик з пшеничного борошна. Буває солона і солодка, з начинкою і без, товста і тонка, овальна і прямокутна. Сьогодні ділюся рецептом толстой, солоної фокаччі. Причому, якщо розподілити тісто на один лист – отримаєте більш товсту фокаччу, якщо зробити, як я і розділити тісто на 2 частини, то корж вийде більш хрусткою і тонкою.

Інгредієнти

600гр – борошна в/с
450гр – води кімнатної t
12гр – солі
15гр – цукру
4г – сухих дріжджів
30гр – оливкової олії для тесту
20гр – оливкової олії для начинки

Начинка може бути будь-яка, наприклад: трохи солі, оливки, маслини, черрі, розмарин, петрушка, кріп, сухі трави і т. д.

Італійська фокачча коржик товста солона покроковий рецепт

1. Перемішати воду, сіль, цукор, дріжджі і оливкове масло. Додати борошно і за допомогою ложки об’єднати всі інгредієнти до зволоження всієї муки. Прикрити миску плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 годину 15 хвилин, до збільшення об’єму тіста в 2 рази;

2. Выброженное тісто викласти у форму, рясно змащену оливковою олією, розтягнути по всій поверхні форми, прикрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин; Полити оливковою олією, пальцями перерозподілити накопичені гази, присипати сіллю і викласти начинку на ваш смак;

3. Випікати при 200°С близько 25 хвилин. Зауважте, цю італійську корж легко перетворити в арт-об’єкт, твір гідне пензля живописця. Хто і коли придумав використовувати тісто для мистецтв, не знаю, але вже приблизно рік арт-фокачча в тренді. Спробуйте і ви створити свою “картину світу”.

Відео рецепт 👇