Пісочна самса з гарбузом і кобіта з куркою та картоплею

Пісочна самса з гарбузом і кобіта з куркою та картоплею🥧 Взагалі це тісто дуже універсальне, з ним можна спекти будь-пироги, пиріжки, солодку випічку. Так що обов’язково зберігайте рецепт💕

Інгредієнти

Для тесту нам знадобиться:
🍚борошно – 600гр
🧈масло вершкове – 180г
🥚яйця – 2шт
💧вода – 125мл
🥄сіль

Для начинки на самсу:
🎃гарбуз
🧅цибулю
🥄сіль, спеції за смаком
🥄цукор – пол ч. л.

Для начинки на кобіта:
🥩м’ясо (у мене курка)
🥔картоплю
🧅цибулю
🥄сіль, спеції

Пісочна самса з гарбузом і кобіта з куркою та картоплею покроковий рецепт

1. Готуємо тісто💛 Я готувала подвійну порцію якщо що) До просіяного борошна додаємо шматочки вершкового масла, перетираємо в крихту. У воду додаємо яйця, сіль, перемішуємо. Вливаємо цю суміш до борошна. Замішуємо тісто. Накриваємо і залишаємо на пів години. Для самси з гарбузом💛 Для начинки гарбуз натираємо на тертці, віджимаємо сік, додаємо до гарбузі обсмажену цибулю, сіль, спеції і трохи сахара.

2. Тісто ділимо і скачуємо в кружечки приблизно по 50 гр. Кожен гурток розкачуємо, викладаємо начинку, защемляемся в коло. Далі можна залишити так, або надати форму гарбуза за допомогою ниток (у стрічці нижче є рецепт, де це показано). Змащуємо сметаною і посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці розігрітій 200С приблизно 30-40 хвилин. До рум’яності. Для кобіта💛 Для начинки обсмажуємо м’ясо з картоплею, цибулею і специями.

3. У мене м’ясо було спочатку отварено, можете зробити так само. Розкачуємо тісто в два пласта (більший і менший) Більший пласт викладаємо у форму, далі викладаємо начинку, зверху накриваємо меншим шаром, красиво защипляем краю. Змащуємо сметаною і посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці розігрітій 200С приблизно 30-40 хвилин. До румяности.

Відео рецепт 👇