Вермонтського хліб на заквасці від Хамельмана

Як зробити Вермонтського хліб на заквасці від Хамельмана рецепт простий. За рецептом з книги Хамельмана. Простий і смачний хліб на кожен день.

Інгредієнти

На 2 шт. невеликі булочки

Закваска:
63 гр води
50 гр пшеничного борошна
10 гр пшеничного закваски будь вологості

Тісто:
270 гр пшеничного борошна
120 гр вся закваска
150-175 гр води
30 гр житнього борошна
7 гр солі

Вермонтського хліб на заквасці від Хамельмана покроковий рецепт

1. Закваска:
Змішати, накрити і залишити на 12-16 годин при 21°С до пика.
2. Тісто: Змішати все борошно, закваску і 150 гр води до однорідності, накрити і залишити на 20-60 хвилин. Через 20-60 хвилин: Внести сіль, вимісити до еластичності, за необхідності внести ще воду. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 2-2,5 години до збільшення в ~2 раза.
3. Зробити 1-2 обминки з інтервалом 50-60 хвилин. Через 2-2,5 години: Розділити, сформовать, укласти в розстоєчні кошик, накрити і залишити на ~2-2,5 години при 24°С або 10-18 годин при 4-8°С до збільшення в 1,5-2 раза.

4. Через 2-2,5 (10-18) години: Надрізати. Випікати при 250°С 10 хвилин з парою, далі при 230°С без пари 10-15 хвилин .