М’ясний пиріг з цибулею, рисом і яйцями на бездрожжевом тесті в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто
– масло вершкове 180 гр.
– борошно 450 гр.
– сметана 180 гр.
– яєчні жовтки 2 шт.
– сіль 1/2 ч. ложки
– цукор 1 ч. ложка
– сода 1/2 ч. ложки
Начинка
– прокручене на м’ясорубці м’ясо відварне 600 гр.
– цибуля смажена 1 шт.
– вже готовий рис 1 стакан
– білки яєць 2 шт.
– сіль/перець за смаком
– масло рослинне для смаження
+ жовток, молоко на мастило + насіння кунжуту 1 ч. ложка
М’ясний пиріг з цибулею, рисом і яйцями на бездрожжевом тесті покроковий рецепт
1. На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю. Додаємо до нього сіль/перець: Вливаємо білки яєць (жовтки знадобляться в тісто) і перемішуємо лопаткою, поки білки не схопляться грудочками 😋. Додаємо заздалегідь відварений рис, розбиваємо грудочки. Додаємо фарш (у мене це м’ясо гусака, можна будь-який), перемішуємо. Начинка готова. Даємо їй остыть.
2. Для тіста додаємо в борошно сіль і соду. Додаємо шматочки холодного масла. У сметану додаємо жовтки і цукор. Руками перетираємо борошно з маслом до стану крихти. Вливаємо сметанную суміш і замішуємо щільне, пружне тісто. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 1 час.
3. Готуємо стандартний деко. Тісто ділимо на 2 нерівні частини: більшу частину тіста Розкачуємо до товщини 2 мм Пласт переносимо на деко і наколюємо виделкою. Розкладаємо начинку, не доходячи до країв. Накриваємо верхнім пластом тесту, також розкатаним максимально тонко.
4. Краю піднімаємо і защипуємо. (Я не хотіла робити товсті складки тесту і не стала защипывать. В результаті пиріг трохи розкрився в духовці 🙂) З обрізків тіста робимо декор на свій смак. (Перед цим змащуємо жовтком, збитим з 1 ложкою молока, декор добре пристане)
5. За бажанням прикрашаємо насінням кунжуту. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору. У мене випікався рівно 30 хвилин в режимі верх+низ 😊.