Хліб з насінням на заквасці

Як зробити простий Хліб з насінням на заквасці 1-2-3. Універсальна формула для смачного хліба: 1 частина пшеничного закваски 100% вологості, 2 частини води, 3 частини борошна.

Інгредієнти

У моєму хлібі:
140 г опари на ФД
280 г +/- води
220 г пшеничного борошна в/с
200 р пшеничного цз борошна
9 г солі
12 г цукру

Добавки:
30 г насіння соняшнику
30 г насіння гарбуза
20 г насіння кунжуту
20 г насіння льону

Хліб з насінням на заквасці покроковий рецепт

1. Тестоведение цього хліба може проходити за різними схемами. Я вибрала саму просту 🤗 Закваску (у мене опара на фруктових дріжджах) розбовтати в холодній❄️ (4-5’С) воді; додати сіль, цукор, борошно і насіння. Заміс тіста руками або в міксері – 10 мин.

2. Перекласти тісто в миску змащену олією, накрити від завітрювання. Відпочинок 30 хв. Одне складання. Бродіння тіста в теплі або холоді до збільшення в 2 – 3 рази. Формування заготовки.

3. Розстойка в теплі або холоді. Збризнути верх заготовки водою. Випічка (мого об’єму тіста, в моїй формі) – 10 хв при 220’С, 30 хв при 200’С.