Хліб з гарбузом домашній

Як смачно зробити Хліб з гарбузом домашній простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– гарбуз 200 гр.
– вода 200 гр.(200 мл)
– дріжджі пресування 20 гр.
– цукор 3 ч. ложки
– сіль 1 ч. ложка
– масло рослинне 1 ст. ложка
– борошно приблизно 560 гр. + трохи на підсипку

Хліб з гарбузом домашній покроковий рецепт

1. Перш за все зробимо гарбузове пюре. Я це роблю найпростішим способом – дрібно ріжу гарбуз і ставлю в мікрохвильовку. Спочатку на 3,5 хвилин, потім, якщо необхідно, ще на 2-3 хвилини. Як тільки гарбуз стала м’якою, її потрібно придушити толкушкой і викласти на плоску тарілку, щоб пюре швидше остыло.

2. Поки остигає, робимо опару: у теплу воду додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо до розчинення. Додаємо пару ложок борошна із загального обсягу і знову перемішуємо. Швидше за все утворюються грудочки, але це не має значення 😉 Накриваємо миску і залишаємо на 15-20 хвилин. Якщо дріжджі добрі, опара добре запузырится 🫧 Додаємо в неї тепле гарбузове пюре, перемешиваем.

3. перемішуємо Борошно з сіллю і, поступово підсипаючи, замішуємо тісто. В кінці замісу додаємо ложку масла і знову ретельно вимішуємо, поки все масло не піде в тісто. Накриваємо, ставимо на расстойку на 1 годину. Тісто викладаємо на стіл, припыленный борошном. Ділимо навпіл. Кожну половинку округляємо і перекладаємо на противень.

4. Робимо кілька надрізів, трохи присипаємо борошном. Накриваємо і даємо піднятися ще 15-20 хвилин. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин. Хліб остуджуємо на решітці або на льняній рушник, не накриваючи до повного остывания.