Домашній Ечпочмак з картоплею і мясом по татарськи на дріжджах

Сьогодні у мене татарські пироги ечпочмак або а-ля ечпочмак… Як зробити Домашній Ечпочмак з картоплею і м’ясом по татарськи на дріжджах рецепт простий. Готують їх з дріжджового чи прісного тесту з сирою начинкою з картоплі і м’яса, як правило яловичини, баранини, качки або курки. В начинку я додала шматочок вершкового масла, вийшло смачно, соковито, ароматно і ситно.

Інгредієнти

На 6 шт

Тісто:
Борошно 250 г
Молоко-125 мл
Яйце 1/2 в тісто( 1/2 на змазування)
Дріжджі пресовані 10 ( сухі 4 г)
Масло вершкове 25 г
Цукор 1/2 с. л.
Сіль 1/2 ч. л.

Начинка:
М’ясо 250 г (у мене індичка)
Картопля 200 г
Цибуля ріпчаста 1 велика
Олію вершкове 30 р
Сіль, перець за смаком
М’ясо і картоплю порізати дрібними кубиками, додати рубаний лук, сіль, перець за смаком.

Додатково:
Якщо зліпити трикутники з отвором…потрібен гарячий бульйон близько 100 мл, який влити в отвір пиріжка через 35-40 хвилин від початку випікання близько 1 ст. л. кожен пиріжок.

Домашній Ечпочмак з картоплею і м’ясом по татарськи на дріжджах покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, тепле розтоплене вершкове масло ,яйце, розмішати віночком до однорідності. Всипати просіяне борошно, замісити гладке, еластичне тісто. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом , затягнути плівкою, поставити в тепло на расстойку до подвоєння в обсязі. Коли тісто підійде, зробити обминку, дати підійти ще раз.

2. Готове тісто розділити на шість рівних частин, округлити, накрити плівкою, залишити на 10 хвилин. Потім з кожної кульки розкачати корж d ~13 см, на центр викласти начинку, зверху невеликий шматочок масла, зліпити пиріжок, акуратно опрацьовуючи краю, зробити красиві защипи. Покласти пиріжки на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою, залишити на расстойку близько 20 минут.

3. Змастити залишилися збитим яйцем. Випікати при t 180 гр близько 40-50 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї своєї духовки. Гарячі змастити вершковим маслом. P. S. Я випікала полуторну норму, у мене вийшло 9 треугольников.

4. Після випічки красиві защипи трохи розпливаються, втрачаючи свою гарну форму…