Домашній пшеничний хліб на заквасці

Давно у мене на сторінці хліба не було. Непорядок! Як ви знаєте, я поки не вивела пшеничне закваску і все пекла на житній. І можу сказати, що вона універсальна. Цей пшеничний хліб, як раз, на житньому стартері, і, бачите, він відмінно вийшов 👍🏻👍🏻 Хліб з додаванням кукурудзяного борошна на житньому стартері. Як зробити Домашній пшеничний хліб на заквасці рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Опара:
•20 г житнього стартера
•60 г води
•100 г пшеничного борошна в/с

Заварка:
•50 г кукурудзяного борошна
•200 г окропу

Тісто:
•вся опара
•80 г води
•вся заварка
•300 г пшеничного борошна в/с
•50 г пшеничного борошна ц/з
•9 г солі

Домашній пшеничний хліб на заквасці покроковий рецепт

1. Опара:
У воді кімнатної температури розмішати активний житній стартер, всипати борошно, замісити грудку липкого тіста. Накрити плівкою. Залишити на 8-10 годин при температурі 20-22 градуси або на 6-8 с при температурі 22-24 градуси. Опара стане пишною, повітряної, пронизаної бульбашками з одиничними кратерами на поверхности.
2. Заварка:
Краще зробити разом з опарою або за 3-4 години до замісу, щоб вона встигла охолонути. Борошно залити окропом, ретельно перемішати, залишити на столе.
3. Тісто:
З’єднуємо опару, воду, отстывшую заварку, перемішуємо. Всипаємо борошно, з’єднуємо до зволоження всієї муки. Накриваємо, 30 хв автолиз. ⠀ Додаємо сіль, починаємо заміс тіста. Вимішуємо близько 10 хв до гладкості і еластичності тіста. ⠀ Поміщаємо його в миску, змащену краплею олії. ⠀
4. Бродіння 2.5-3 години при температурі 21-24 градуси. Два складання – з кроком 40 хв. ⠀ Выброженное тісто ділимо на 2 заготовки або залишаємо на 1 великий хліб. Робимо попереднє округлення, залишаємо на 15 хв на столі, накривши. ⠀ Формування будь-яким способом (у мене – батард). Укласти в розстоєчні кошик швом вгору. ⠀

5. Розстойка ~ 1.5 години при кімнатній температурі або через холодильник (при 8 градусах близько 9-11 годин, при 6 градусах – 12-15 годин). Заготівля повинна збільшитися в обсязі ~ в 2 рази. ⠀ Випікання: Хліб надрізати. Піч в розпеченій до 240 град духовці з парою/під ковпаком 10 хв, далі при 210 град без пари/ковпака ще близько 20 мин.