Піца Жюльєн з печерицями, куркою і сиром

«Жульєн» любите? А піцу «Жульєн»? Якщо ви любите всесвітньо відоме блюдо «Жульєн», то цю піцу точно оціните! Тут все те ж саме, тільки на основі тесту для піци. Як зробити Піца Жюльєн з печерицями, куркою і сиром рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 250 гр
Вода – 180 мл
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.

Начинка:
Печериці – 150 гр
Масло рослинне – 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Куряча грудка (варена або копчена) – 150 гр
Сир Моцарелла – 150 гр
Лук зелений – для подачі

Соус:
Борошно – 1 ст. л.
Сметана 20% – 180 гр

Піца Жюльєн з печерицями, куркою і сиром покроковий рецепт

1. В всипати борошно, дріжджі, сіль, цукор, влити воду, замісити тісто. Прибрати в тепле місце для підйому на 1 годину. ⠀ Печериці нарізати тонкими пластинками, викласти на суху сковороду, присипати сіллю, закрити кришкою, тушкувати до повного випаровування рідини, хвилин п’ять-вісім, періодично помішуючи. Вийняти гриби, перекласти в окрему тарілку. ⠀
2. У цій же сковороді (тільки протріть її паперовою серветкою, щоб була чиста і суха) розігріти олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю до м’якості, додати підготовлені печериці, тушкуємо хвилини дві разом. ⠀ Додати туди ж курячу грудинку, нарізану тонкими волокнами, і ще тушкувати разом хвилини дві. ⠀
3. Для соусу – в маленькій сухій каструлі обсмажити борошно дві хвилини, постійно помішуючи лопаткою. Влити сметану і варити разом хвилини дві, при цьому постійно помішуючи, щоб розбити всі грудочки. ⠀ Сметанний соус перелити в сковороду з грибами і куркою, все разом перемішати, посолити, поперчити за смаком. Начинка готова! ⠀
4. З тіста сформувати основу для піци, викласти начинку, рівномірно розподілити. Піцу відправляємо в нагріту духовку до 250 гр. на 10 хвилин. Потім дістати, присипати моцарелою і ще раз в духовку на хвилин п’ять, до розплавлення сиру. Подаємо відразу ж, присипавши зеленим луком.