Домашня самса з картоплею і фаршем в духовці

Чесне слово це реально найкраща самса, яку я готувала. Як зробити домашню самсу з картоплею і фаршем в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Рецепт на 10 шт. невеликих
Борошно 250 гр
Вода 140 гр.
Сіль 0.5 ч. ложки
Олія рослинна 1 ст ложка

Начинка:
Фарш 250 гр
Цибулю 125 гр
Картопля 1 шт
Сіль, перець, зіра

для змащувати тіста:
Масло вершкове розтопити 60 гр

Домашня самса з картоплею і фаршем в духовці покроковий рецепт

1. Збити все в чаші блендера, поки тісто не почне збиратися в кулю. Перекласти в пакет і залишити на 30 минут.
2. Начинка. Картоплю на тертці, цибулю дрібно ріжемо, додати сіль, перець, зіру, перемішати Формувати самсу цим способом дуже просто, краще подивіться відео в каруселі!!!
3. Тісто розділити на 2 частини з двох сторін полити вершковим маслом і руками притискаючи тісто до столу растягийвайте, піднімаючи краї тіста тягніть його до тонкого прозорого слоя.
4. Так формуємо прямокутник, викладаємо на край 5 купок начинки, нарізаємо тісто на повздовжньої смужки і формуємо трикутну самсу. Змащуємо самсу яйцем, посипаємо кунжутом. Випікаємо при 180°С 35-40 хвилин

Відео рецепт 👇