Пиріжки з картопляно-грибний начинкою

Як смачно зробити МІНІ ЗАКУСОЧНІ пиріжки з картопляно-грибний начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. БЕЗ ДРІЖДЖІВ І ЛІПЛЕННЯ 🥟🔥 ⠀ Це просто диво рецепт👏 Обов’язково збережіть його собі і спробуйте, ви будете просто в захваті!🥟🔥 ⠀ ✅ на святковий стіл, для фуршетного столу, мініатюрні, діткам зручно брати в школу, до чаю/кави, до тарілки супу і з бульйоном дуже смачно, універсальні🥟 🫕☕️ ✅швидкі в приготуванні ✅красиві, оригінальні і прості по формуванні😍 ✅на нежнейшем бездрожжевом сметанному тесті з соковитою смачною начинкою! ✅ можна готувати з будь-якою начинкою, тісто довго залишається м’яким👌

Інгредієнти

Для тесту:
300 гр борошна
200 гр сметани 15-20 %
1 яйце
0,5 ч. ложка солі
10 гр розпушувача
4 ст. л. раст.масла

Для начинки:
2 великих картоплини
1 велика цибулина
500 гр грибів (у мене печериці)
2 ст. л. раст.масла для смаження
1 яйце + 1 ст л молока для змазування
Сіль, перець за смаком

Пиріжки з картопляно-грибний начинкою покроковий рецепт

1. Для начинки картоплю очистити від шкірки, нарізати на шматочки і відварити до готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розім’яти, щоб не було грудочок. ⠀ Цибулю і гриби нарізати дрібними шматочками. Спочатку, помішуючи, обсмажити на сковорідці на ростить маслі цибулю до карамельного кольору, відкласти цибулю і на цю ж, але тільки суху сковорідку викласти гриби і дати всієї рідини з них випаруватися, потім додати 1 ст л ростить масла і обсмажити грибы.

2. Змішати картоф пюре зі смаженою цибулею та грибами і посолити, поперчити за смаком. ⠀ У мисці змішати яйце, сметану, сіль, раст.масло, розмішати до однорідності і поступово всипати борошно з розпушувачем. Замісити м’яке тісто. Тісто покласти в пакет і прибрати на 30 хв у холодильник. ⠀
3. Тісто розкачати на посипаній борошном поверхні в пласт товщиною 2-3 мм. Виїмкою(10 см) вирізати кружечки, на середину кожного кружка викласти чайною ложкою начинку і сформувати пиріжки, нанизуючи їх на зубочистку від одного краю до іншого, як ніби ви робите шви. ⠀

4. Пиріжки викласти на деко з пергаментом і змазати яйцем, взболтанным з молоком. ⠀ Випікати пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці, режим верх – низ до зарум’янювання 20-25 хв. ⠀ Дати готовим пиріжкам охолонути 10 хв і видалити зубочистки.