Трикутники пиріжки з мясом і картоплею на дріжджовому тесті

Як смачно зробити Трикутники пиріжки з м’ясом і картоплею на дріжджовому тесті в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
– Молоко 250 мл;
– Борошно 500 гр;
– Цукор 1 ст. л;
– Сіль 1 ч. л;
– Дріжджі 7 гр;
– Олія рослинна 100 мл;
– Яйце 1 шт.

Начинка:
– Фарш 300 гр;
– Картопля 200 гр;
– Цибуля ріпчаста 1 шт (180 гр);
– Сіль, чорний мелений перець;
– Масло вершкове.

Додатково:
* 1 жовток+1 ст. л молока для змазування трикутників.
* Кунжут, льон для посипання.

Трикутники пиріжки з м’ясом і картоплею на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати сухі дріжджі, цукор і 3 ст. л. з гіркою борошна. Перемішати, накрити і дати постояти 15-20 хвилин. Тепер додаємо яйце, масло, сіль і поступово вводимо муку. Замішуємо тісто. Контейнер змащуємо рослинним маслом. Кладемо в неї тісто, накриваємо і залишаємо підніматися на 1 час.

2. Картоплю та цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Змішуємо з фаршем або дрібно рубаним м’ясом, солимо і перчимо. Обминаємо тісто і ділимо на шматочки. У мене кожен шматочок вийшов за 80-85 гр. З кожного шматочка формуємо кульку. Кульки накриваємо плівкою або пакетом.

3. Кожен кульку розкочуємо качалкою, в центр кладемо начинку і невеликий шматочок вершкового масла. Формуємо трикутник. Дуже добре притискаємо і защипуємо краю. Трикутники викладаємо на деко попередньо застелений пергаментом.

4. Накриваємо легким рушником і даємо постояти 30 хвилин. Тепер змащуємо трикутники яйцем з молоком і за бажанням посипаємо кунжутом і льоном. Ставимо в розігріту до 170-180 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин до золотистого цвета.

Відео рецепт 👇