Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком

Як зробити Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком рецепт простий. Незвичайна текстура. …за мотивами класичного американського гарбузового пирога❤️ Якщо не додавати спеції, залишити тільки цедру апельсина, то буде шикарно оранжево-жовтий колір, АЛЕ, зі спеціями смачніше, затишніше, не нудотно.
Можна готовий остиглий пиріг нарізати порційно, заморозити і є шматочки після плавного розморожування в холодильнику. З чашкою кави …мммм

Інгредієнти

Тісто
борошно 300г
сухпудра 40г
сіль 1г
вершкове масло (з холодильника) 200г
Сирний сир (можна взяти сир 9% з брикету) 120г

Начинка
Гарбузове пюре (густе) 350г
Згущене молоко 200г
Яйце 2шт (110г)
Крохмаль 50г
Цедра апельсина(дрібна) 5г
Спеції(імбир, кардамон, кориця) 3г
Ванільний цукор 10г

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Для тіста розтерти в крихту масло, борошно, сіль, сахпудру, додати сир(творог) і вимісити тісто. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в коло (розмір – це діаметр форми плюс бортик). Викласти тісто у форму або кільце(якщо кільце, то поставити на картонну підкладку, на неї – пергамент, а потім загорнути фольгою дно, переходячи на борти, так конструкція буде більш міцної), прибрати в холодильник, поки готуємо начинку.
2. Можете частина тесту використовувати для декору або залишити для інших пирогів, якщо хочеться тонкий шар тіста. Зверху викладаємо пергамент і сиру квасолю/горох. Відправляю в розігріту до 200 на 10-12минут, прибираю папір і повертаю в духовку ще хвилин на 7-10, щоб тісто трохи схопилося і зарум’янилося. Важливо! Обернути зовнішні борти і дно форми щільно в 2-3 слоя.
3. Поставити форму з пирогом у форму більшого діаметра з високим бортом, наллємо в неї гарячу воду, коли всі відправимо в духовку. Для начинки всі інгредієнти об’єднати акуратно, сильно не збивати. Гарбузову начинку вилити в основу теста.
4. Ставимо конструкцію в духовку, можна випікати без води, тоді начинка може трохи тріснути. Готуємо близько години або трохи більше. Готовий пиріг трохи «тремтить ближче до центру». Дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Прибираємо в холодильник до повного стабилизации..