Хліб чіабата на пулише

Як смачно зробити Хліб чіабата на пулише простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Пулиш:
150 г води,
150 г борошна в/с,
1 г сухих инстатных або 3 г свіжих дріжджів.
Змішати, затягнути плівкою. Залишити на столі на 30 хв, потім прибрати в холодильник на 12 год.

Тісто:
весь пулиш,
350 г борошна в/с,
190 г холодної води (1),
20 г холодної води (2),
6 г солі,
2 г сухих инстатных або 6 г свіжих дріжджів.

Хліб чіабата на пулише покроковий рецепт

1. 1. У воді(1) розмішати пулиш і дріжджі.
2. Всипати все борошно, змішати до об’єднання.
3. Затягнути чашу плівкою і залишити на 30 хв
4. У воді(2) розчинити сіль. Влити в тісто.
5. Ретельно вимісити тісто: не менше 20 хв. вручну або крюком на низьких обертах 10-15 мин.

2. 6. Затягнути чашу плівкою, залишити на 60 хв.
7. Здійснити розтягування-складання тесту (я роблю на вологому столі вологими руками).
8. Прибрати тісто в чашу під плівку ще на 60 хв.
9. Знову розтягнути-скласти. Залишити на 90 хв
10. Тісто викласти на припыленный борошном стіл у вигляді невеликого прямокутника, не обминаючи і не руйнуючи бульбашки повітря. Припылить зверху мукой.

3. 11. Розрізати тісто навпіл (на 2 чіабатти). Місця розрізу також припылить.
12. На дошку або деко розстелити рушник. Рясно припылить борошном (я використовую 1:1 з дурумом).
13. Акуратно перенести заготовки. Щоб вони не розпливалися, між ними і з боків можна прокласти полотенца.

4. 14. Прикрити зверху рушником і залишити на 90 хв. на расстойку.
15. Не менш, ніж за 30 хв. до випікання, прогріти духовку з пекарським каменем на максимумі.
16. Випікати при 250 гр. 25 хв. Перші 10 хв. з парою.
17. Дати охолонути на решетке.

Відео рецепт 👇