найсмачніший «Кіш з грибами, куркою і сиром» рецепт простий в духовці. Дуже соковитий, ніжний, шалено смачний. І ось вам ідея для новорічного столу, кіш можна приготувати в маленьких порційних формочках⠀⠀⠀ Хочу сказати, що це один із самих неймовірних пирогів, які я коли-небудь їла🤩. Готувати не складно. ⠀ ⠀⠀⠀
Інгредієнти
Для тесту:⠀
— 75 мл кефіру(2. 5% жирності)⠀
— 30 гр. вершкового масла⠀
— 1 яйце⠀
— половина чайної ложки розпушувача . ⠀
— 100 гр. пшеничного борошна⠀
— 100 гр. рисової муки⠀
⠀⠀⠀
Для начинки:⠀
— 200 гр. курячої грудки
— 400 гр. печериць
— ріпчаста цибуля⠀
— 2 яйця⠀
— 3 ст. ложки йогурту(без добавок)⠀
— 200 гр. сиру⠀
Кіш з грибами, куркою і сиром покроковий рецепт
1. Для тіста змішуємо:⠀ Розтоплене вершкове масло, кефір, яйце і щіпку солі. ⠀ Потім додаємо розпушувач в отриману масу і поступово вводимо муку, збивати краще міксером для тіста. ⠀ Тісто (!) обов’язково має бути еластичним!⠀ Не повинно прилипати до рук! Це дуже важливо. Допомагайте тесту за допомогою невеликої кількості масла і муки, але не переборщіть. ⠀ ⠀⠀⠀ Тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 40 хвилин. ⠀ ⠀⠀⠀
2. Поки наше тісто відпочиває, робимо начинку. Поєднання курки та грибів вже звучить апетитно. Обсмажуємо на сковороді цибулю і в останню чергу печериці. Солимо і якщо хочете додати приправи , то будь ласка. ⠀⠀⠀ Окремо змішуємо яйця і йогурт. ⠀⠀⠀ Тісто розгортаємо в коло і робимо велику кошичок розподіляючи по формі(змащену маслом).
3. Розправляємо тісто по стінці. Або робимо все теж саме, але в маленьких формочках. Додаємо начинку і зверху заливаємо сумішшю з яєць і йогурту. Посипаємо зверху рясно сиром. ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀ І відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. ⠀ ⠀⠀⠀ Це дуже смачно, правда!!!
Відео рецепт 👇