Смачний і ароматний батон з цукром

Смачний і ароматний батон з цукром простий рецепт Із збірки Плотнікова і Колеснікова. Нічого не змінювала, тільки додала трохи більше води. Дуже смачний і ароматний батон.

Інгредієнти

Опара:
200 гр пшеничного борошна 2с
140 гр води
4 гр пресованих дріжджів

Тісто:
344 гр вся опара
200 гр пшеничного борошна 2с
80-90 гр води
12 гр патоки (меду)
8 гр цукру
6 гр солі

Смачний і ароматний батон з цукром покроковий рецепт

1. Опара:
Змішати, накрити і залишити на 2,5-3 год при 28-30°С до пика.
2. Тісто: Внести цукор, сіль і патоку в опару, додати борошно і воду, вимісити до гладкості. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 1-1,5 год при 28-30°С до збільшення у 2,5-3 рази. Зробити 1 обминку в середині бродіння. Через 1-1,5 часа:
3. Сформувати батон, перекласти на пергамент швом вниз. Накрити і залишити на 40-60 хвилин при кімнатній температурі до збільшення у 2,5-3 рази. Через 40-60 хвилин: Надрізати. Випікати при 250°С 10 хвилин з парою, далі при 220°С 15-20 минут.